tirsdag 20. oktober 2015

Straks innflyttingsklart

Det er helt utrolig hvor fort huset mitt har kommet opp! 15. september, i et forferdelig regnvær, ble modulene heist over på ringmuren, og første etasjen var på plass før klokka var 11! Det fuktige været gav snekkerlaget noe merarbeid, og de jobbet hardt. Det var tydelig at de hadde rutiner på dette, for det som var av vann og fukt i huset ble ordnet opp i. Loftet ble ikke tatt denne første dagen, som det vanligvis gjør, men dagen etter. Og i løpet av den neste uken var taket, med ark på plass, gulv og innvendig tak og det meste av lister på plass.

Når snekkerne var ferdige hadde jeg en runde inne med støvsuger og mopp, og fikk tatt de fleste flatene med støvfilla. Greit å få unna det verste støvet! Ute lå det mye restmaterialer og søppel. Vi fylte en container med søppel, samt to hengerlass til gjenbruksstasjonen. Materialene har vi lagret på paller, under en presenning ute. Her er det mye som kan brukes til ulike prosjekter i årene fremover!

Når snekkerne var ferdige kom en servicemann fra Älvsbyhus, som sjekket over alt som var gjort av snekkerne. Han fikset noen småting, et par større ting ble ordnet etter noen dager. Jeg har hele tiden hatt en god dialog med både min forhandler, og regionsjef i Älvsbyhus.

De siste 2-3 ukene har vært litt kjedelige, huset har stått og akklimatisert seg, før maler skal sparkle, pusse og tapetsere. Tålmodighetsprøve når man helst vil ha alt gjort med en gang, og ikke minst når man er bortskjemt med at alt går veldig kjapt!

Men nå er det faktisk bare noen få dager til jeg overtar, og til alt er fiks ferdig. I helgen skal det kjøres flyttelass og i løpet av de neste par ukene, så får jeg levert en sending fra ikea, gardiner fra ellos, hvitevarer fra lefdal og sofa fra bohus! Det kommer til å bli en hektisk uke!

Og tenk i mars bestilte jeg huskatalog, i april kjøpte jeg tomt og bestilte hus, i mai ble søknaden sendt kommunen, i juni fikk jeg igangsettingstillatelse og nå er det øyeblikk ferdig!

5 kommentarer:

 1. Høres og ser helt fantastisk ut, lykke til videre :-)

  SvarSlett
 2. Hei, jeg ser det er en stund siden oppdatering. Hvordan går det nå? Har du hatt mye trøbbel siden huset ble satt opp i regn?

  SvarSlett
 3. Hei anonym! Ja, det har vært litt hektisk i det siste og da går det på bekostning av bloggingen. For å svare på spørsmålene, det går kjempebra. Jeg har ikke hatt noe trøbbel pga at huset ble satt opp i massivt regnvær. Snekkerlaget som jobbet her var rutinerte, og jobbet godt. De fikk nok litt ekstraarbeid og taket kom ikke opp samme dagen, men gjorde ingenting for meg. Jeg fikk dekket en takstmann som sjekket huset for fuktskader. Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med prosessen, det som evt har dukket opp har blitt tatt tak i med en gang! Og nå har jeg bodd i huset i 3 mnd og det fungerer så utrolig bra! Jeg er strålende fornøyd!

  SvarSlett
 4. Hei, lurte litt på i forhold til tilvalg osv. Kjøpte du hvitevarer selv, eller tok du de som var inkludert med leveransen. Har planer selv, men har lest både positive og negative tilbakemeldinger når det gjelder Alvsbyhus, men godt å høre at du er fornøyd da :-) Hvilken Alvsby forhandler brukte du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym :) Jeg oppgraderte stekeovn til induksjonstopp og innebygget stekeovn. Jeg sjekket litt priser på elkjøp o.l. og som jeg husker var det lite fratrekk ved å velge bort hvitevarer. Jeg har kjøpt mikrobølgeovn, vaskemaskin og tørketrommel selv. Her var det litt å spare. Jeg bor på vestlandet og har da hatt kontakt med forhandler i Haugesund, Gard Grubstad. Jeg har vært utrolig godt fornøyd med samarbeidet med ham. Anbefales! Send gjerne mail om jeg kan hjelpe med noe mer, og så skal jeg prøve å få tatt litt mer bilder og lagt ut. Nå er huset mitt snart ferdig malt og det meste på plass inne!

   Slett

Jeg blir kjempeglad om du legger igjen en kommentar :)