lørdag 27. april 2013

Bondebrød


50 g tørrgjær
7,5 dl lunkent vann
1 ss salt
9 dl siktet rugmel
12 dl hvetemel

Rør ut tørrgjæren i litt av vannet. Ha resten av vannet i bakebollen, tilsett mel og salt. Hold igjen ca 1 dl av melet, dette tilsettes hvis deigen virker klissete. Arbeid deigen sammen til den slipper bollen.

Strø litt mel oppå deigen og dekk bakebollen med et klede. Sett bakebollen på et lunt sted, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 40 minutter.

Bruk litt olje på bordet når deigen bakes ut til 3 store eller 4 små brød. Legg brødene på stekeplaten og trykk dem lett ned med hånden, skjær 3-4 snitt i hvert brød med en skarp kniv. Dekk med et klede og etterhev i en halvtime

Pensle brødene med vann før de stekes ved 225 grader i 25-30 minutter, på nederste rille i ovnen.

Avkjøl brødene på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir kjempeglad om du legger igjen en kommentar :)