fredag 19. april 2013

Babyers smaksvindu

Schrödigers katt hadde i begynnelsen av 2010 et innslag om babyers smaksvindu, som var veldig interessant. Storesøster var et halvt år, og dette var veldig aktuelt for oss. Jeg deler det med dere, for dette er veldig interessant.
Foto: Jennie Fahlander, www.sxc.hu

Ny forskning viser at småbarn lærer å like ulik mat i helt bestemte perioder i utviklingen.

Helle Schiørbeck, spesialpsykolog, Senter for barn med spisevansker, ved Rikshospitalet/Universitetet i Oslo sier: "Det vi nå vet er at det er et vindu, eller en sensitiv periode for å lære å like varierte smaker, når barnet er mellom 4 til 7-8 måneder. Innenfor denne perioden er det veldig viktig at barnet introduseres for smaker som er noe annet enn bare søtt!"

Babyers smaksvindu

Barna våre har som regel sittet til bords sammen med oss. Vi har prøvd å få det til å passe med frokost, lunsj og middag for store og små. Da barna var mindre spiste de gjerne sin mat og vi vår, og så fikk de smake litt om de viste interesse for det. Gjerne bare en teskje dyppet i sausen, eller en liten bit av noe fra tallerkenen. Nå som lillebror har blitt et år og storesøster nærmer seg fire spiser vi stort sett den samme maten. Barna ser ut til å like det meste, storesøster begynner å bli veldig tydelig på hva hun liker og ikke. Og noen dager "liker" hun ingenting, men sånn er det vel ofte med treåringer. Egentlig tror jeg at sopp er en av de få tingene hun faktisk ikke liker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir kjempeglad om du legger igjen en kommentar :)