tirsdag 26. februar 2013

Sopprisotto med kylling

I dag hadde vi risotto med sopp og kylling til middag, veldig godt! Vi pynta med litt snacksgulerøtter og hakket basilikum og lekte at vi var på restaurant. Stor stas, men som storesøster så fint påpekte: "Men mamma, me he jo ikkje mange borer!" Godt poeng, men så lenge det var et ledig bord til oss, så var det greit.



Her er oppskriften til 3 porsjoner:

1 løk finhakkes
100 g sopp finhakkes
3 ss smør
200 g risottoris
1 dl eplejuice
2 terninger kyllingbuljong
5 dl vann
Revet parmesan
Kjøttet av en snau kylling (vi stekte en hel kylling på lørdagskvelden, og hadde en del kjøtt igjen fra den.
)

Sopp og løk stekes på middels varme i smør til løken er blank. Tilsett ris og eplejuice og la dette koke til juicen er trukket inn i risen. Hiv oppi buljongterningene og tilsett ca 1/3 av vannet. Fortsett å spe til alt vannet er trukket inn og risen er passe myk. Dette tar 18-20 min.

Kyllingkjøttet deles opp i småbiter og tilsettes før du tar i den siste tredjedelen med vann.

God middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir kjempeglad om du legger igjen en kommentar :)