lørdag 9. februar 2013

Fastelaven og bollebaking

Jeg har arvet en kjempeoppskrift av farmor! Den er egentlig på skolebrød, men vi bruker den til boller også! Her i huset er det mannens som baker boller og jeg satser på at han baker i morgen også.

Disse skolebrødene er fantastisk lette og luftige, og skal man lage vanlige boller er det bare å droppe den siste delen med gul krem og kokos.

Ingredienser
8 dl lettmelk
250 g margarin
100 g fersk gjær
200 g sukker
1 kg hvetemel

2 poser vaniljesaus
4 ss sukker
0,5 dl melk

Farmor skriver:
Smelt margarin og lunk melken. Rør ut gjær og bland alt til en løs deig. Hev til dobbel størrelse. Trill ut, etterhev på brett. Legg i fyll av 2 pakker vaniljesaus (kokt med 4 ss sukker og 0,5 l melk). Stekes på 225 grader til de er gylne. Melisglasur og kokos på toppen.


Fra fastelaven for noen år siden

1 kommentar:

  1. Så herlig! Jeg skal selv bake i morgen, koselig å ta vare på tradisjoner!

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad om du legger igjen en kommentar :)