fredag 12. oktober 2012

Gulrotmos til lillebrorbaby

Lillebrorbaby begynner å bli stor og han trenger mer mat enn bare melk. Vi er eallerede godt i gang med både middag og grøt, og noe av det første han fikk av middagsmat var hjemmelaget gulrotmos.

Vi begynte med å gi en liten ts til lunsj i noen dager, før han får det til middag om han ikke reagerer på det. En forsiktig tilvenning er viktig, og det er greit å innføre bare en ting av gangen.

Du trenger
2 store gulerøtter
1 ts maismel

Gulerøttene skrelles og deles opp i 4-5 biter. Legg de i en gryte, så de dekker bunnen og fyll med vann til de såvidt begynner å flyte. Kok i 15 minutter. La de avkjøles litt i kokevannet, før du moser de gjennom en melsikt.

Rør ut en ss maismel i det avkjølte kokevannet og kok på middels varme i 5 minutter. Rør av og til.

Maisgrøten blandes med gulrotmosen.

Den mosen du har nå passer fint i middager til litt større babyer, men til en nybegynner som lillebrorbaby vil jeg ha mosen finere. Så jeg kjører den med en stavmikser til det er en helt fin mos.

Denne oppskriften er nok til et isbitbrett, frys ned og ta opp ved behov.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir kjempeglad om du legger igjen en kommentar :)