onsdag 19. september 2012

KobrakakeDenne kaken er en av de beste jeg har smakt, 3-åringen i huset har omdøpt den til "kaffikaga", siden de voksne har kaffe til. Den har en herlig mandelbunn i to lag med en karamellaktig sjokoladekrem mellom. Kaken pyntes med pisket krem og bær eller frisk frukt.Bunnen
6 eggehviter
300 g sukker
150 g malte mandler
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver

Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret gradvis til du har en skinnende hvit "krem". Sikt vaniljesukker og bakepulver i mandlene og vend dette forsiktig inn i eggehvitene. Dekk en langpanne med bakepapir og hell over røren. Stekes på 175 grader i 20-25 minutter.

Sjokoladekrem
6 eggeplommer
150 g sukker
4 ss sterk kaffe (kan erstattes med melk)
1 ts vaniljesukker
50 g god sjokolade
150 g smør

Bland eggeplommer, sukker kaffe/melk og vanijesukker i en gryte og varm opp til kokepunktet. Ta gryten av varmen og rør inn sjokoladen. Når sjokoladen er smeltet, røres smøret inn, litt etter litt. Kremen avkjøles.

Del bunnen i to og legg den ene på et fat. Ta på halvparten av sjokoladekremen. Legg på den andre bunnen og ta resten av sjokoladekremen på denne. Avkjøl bunnen i kjøleskap, den kan også fryses (da må du huske å ta den opp litt før! Før servering pisker du fløtekrem og har på, og pynter med bær og frukt som du liker. Jeg anbefaler bringebær, blåbær, jordbær og mango!

1 kommentar:

Jeg blir kjempeglad om du legger igjen en kommentar :)